AUTOBERGAMO, CU GÂNDUL LA CUPĂ ȘI LA TITLUL LA JUNIORI

Puține meciuri se vor mai disputa în acest an în Liga 1 de futsal, acolo unde evoluează și Autobergamo Deva.

Cu un lot extrem de tânăr, devenii păstrează șanse pur teoretice pentru accederea în play-off, acolo unde se califică doar primele patru clasate.

Au pierdut la limită la Călărași

În etapa a XI-a din sezonul regulat devenii au evoluat în deplasare, la Dunărea Călărași, și numai o victorie îi mai menținea pe cei de la Autobergamo în cursa pentru unul dintre primele patru locuri, lucru la care se adăuga și jocul rezultatelor din celelalte partide. Deși au început bine și au evoluat curajos, cei de la Autobergamo, după ce au condus la pauză cu 1-0, au trebuit să se recunoască învinși la final, pierzând la Cășărași la limită, cu scorul de 3-2. Astfel, Deva a rămas pe locul al cincilea, cu 11 puncte  și matematic s-ar mai putea clasa în primele patru, dar acest lucru este aproape imposibil în realitate. Informatica Timișoara, a patra clasată, cu 13 puncte, va primi înapoi, aproape sigur, cele două puncte de penalizare, iar aseară, după închiderea ediției, a trecut, cu siguranță, acasă, de Clujana Cluj, ultima clasată, și ar face 18 puncte. Călărașiul, a treia clasată, cu 16 puncte acum, are, etapa viitoare, meci la Cluj și sigur își va îmbogăți zestrea, ajungând la 19. Etapa viitoare, ultima care se va juca în acest an, Autobergamo va întâlni, joi, 12 decembrie, de la ora 18.00, la Sala Sporturilor din Deva, liderul Imperial Wet Miercurea Ciuc, și, pentru a mai spera, cel puțin teoretic, la play-off, ar trebui să câștige. Apoi, în prima etapă din anul viitor, Autobergamo ar trebui să câștige la a doua clasată, United Galați, iar iar în ultima rundă a sezonului regulat să se impună acasă, lucru de așteptat, în fața celor de la FK Odorheiu Secuiesc, și ar putea face maxim 20 de puncte, nemaicontând ce fac Timișoara și Călărașiul, care vor juca, între ele, pe malul Dunării, la începutul lui 2020, cu condiția ca bănățenii să piardă, foarte posibil, cu Miecurea Ciuc pe propriul teren, în ultima rundă.

Șanse în două competiții

Aceste rezultate sunt, însă, greu de obținut, lucru da care este conștientă și conducerea celor de la Autobergamo. “Noi ne-am cam încheiat socotelile cu play-off-ul după meciul pierdut acasă cu Timișoara. Vedem, după Anul Nou, cu cine vom continua, însă un lucru este cert. acela că ne dorim să câștigăm campionatul la juniori U19. De asemenea, avem un culoar foarte bun în Cupa României, unde ar trebui să ajungem, fără probleme, în “Final Four”, unde orice este posibil”, a declarat Dorin Popa, președintele celor de la FC Autobergamo Deva. În Cupa României, cei de la Autobergamo vor juca, în optimi, într-un meci considerat în deplasare, cu concitadina ACS West, divizionară secundă. Apoi, în cazul unui succes, care este de așteptat, cei de la Autobergamo vor evolua, în sferturile de finală, tot în fața unei formații mai slab cotate, și tot în deplasare, cu câștigătoarea dintre ultima clasată dintr-o serie a diviziei secunde, Fortius Buzău, și “lanterna roșie” din Liga 1, Clujana Cluj. La juniori, cei de la Autobergamo au câștigat seria a IV-a, învingând, în ultimul joc, acasă, pe Clujana Cluj, cu 11-5, chiar dacă mai sunt ceva meciuri de disputat. Trebuie reamintit că Autobergamo Deva a cucerit, în cei șapte ani de existență, toate trofeele interne, atât la seniori, cât și la juniori, și a avut prezențe mai mult decât remarcabile în UEFA Futsal Cup, singura competiție continentală intercluburi din acest sport, dintre echipele românești participante în această întrecere extrem de puternică având cele mai bune rezultate. De asemenea, de-a lungul anilor, cei de la Autobergamo Deva au dat o sumedenie de jucători valoroși la prima reprezentativă a României și chiar și acum are tineri componenți ai lotului convocați sau susceptibili de a face parte din echipa națională.

 

EXTRA 1

Cupa României la futsal

 

Tur preliminar (27 – 28 octombrie 2019)

Unirea Cristuru Secuiesc – Luceafărul Buzău 14-2

ACS West Deva – Junior Corund 7-6

 

Optimi de finală (8-12 februarie 2020)

  1. Unirea Cristuru Secuiesc – KSE Târgu Secuiesc
    2. West Deva – Autobergamo Deva
    3. Kereszthegy Remetea – Informatica Timișoara
    4. Inter Gheorgheni – Imperial Miercurea Cic
    5. Ceahlăul Piatra Neamț – FK Odorheiu Secuiesc
    6. CSM Târgu Mureș – Dunărea Călărași
    7. Fortius Buzău – Clujana Cluj
    8. Poli Iași – United Galați

Sferturile de finală (primăvară 2020)

Învingătoarea meciului 3 – Învingătoarea meciului 6
Învingătoarea meciului 8 – Învingătoarea meciului 4
Învingătoarea meciului 5 – Învingătoarea meciului 1
Învingătoarea meciului 7 – Învingătoarea meciului 2

 

EXTRA 2

Speranțe și pentru ACS West

În turneul final al Campionatului Național de futsal juniori U19, în care se califică primele două clasate din cele cinci serii, care vor juca între ele tur – retur, ar putea ajunge și ACS West Deva. Aceștia, după ce au beneficiat de neprezentarea celor de la Informatica Timișoara, și au câștigat meciul cu 5-0, vor disputa partida decisivă pentru calificare, joi, în deplasarea la Șoimii Șimand, restanță din penultima rundă, un succes al devenilor, asigurându-le acestora prezența în turneul final. În cazul unui meci egal, cei de la ACS West trebuie să spere că arădenii să nu câștige în ultima etapă la ultima clasată, Clujana Cluj, iar dacă pierd cu Șoimii nu se mai pot califica în turneul final, acolo unde mai sunt calificate Bukovina Vicov, Ceahlăul Piatra Neamț, Viitorul Vernești, United Galați, FK Odorheiu Secuiesc, KSE Târgu Secuiesc, Viitorul Băleasa, CFR Turnu Sevrin și Autobergamo Deva. Cei de la ACS West sunt, în schimb, siguri de calificarea în turneul final din Liga 2 de seniori, după ce, în ultima etapă a sezonului regulat, într-un meci care a contat mai mult pentru statistică, au învins, acasă, cu 12-6, pe CSM Târgu Mureș, și au terminat seria B pe locul al treilea, după KSE Târgu Secuiesc, care a pierdut un singur meci acasă, cu devenii, și Kereszthehy Remetea. Dacă în seria devenilor au fost înscrise șase echipe, în cealaltă au fost doar patru, fiind calificate, de ceva vreme, Luceafărul Buzău, Poli Iași și Ceahlăul Piatra Neamț. Și în turneul final din Liga 2 cele șase participante vor juca între ele tur – retur.

 

Articol preluat de pe zhd.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.