FOTBAL. PLOAIE DE GOLURI ÎN LIGA 4 HUNEDOARA

La finele săptămânii trecute s-au disputat partidele contând pentru etapa a XVII-a din sezonul regulat al Ligii 4 de fotbal Hunedoara.

 

Etapa a fost una în care s-au înscris o sumedenie de goluri, mai exact 47, media de reușite din cele cinci meciuri disputate fiind de peste 9 pe joc!

Scoruri mari reușite de primele clasate

În această rundă a stat Retezatul Hațeg, campioana în exercițiu, care, cu 24 de puncte din 15 meciuri, a coborât pe poziția a șasea, ultima care asigură prezența în play-off. Primele clasate și-au respectat statutul de favorite și au reușit victorii la scor. Astfel, liderul, Jiul Petroșani, cu 39 de puncte din 15 meciuri, a câștigat, acasă, cu 9-1 (5-0) în fața celor de la Dacia Orăștie (locul 8, cu 11 puncte din 16 jocuri și golaveraj – 21), într-o partidă în care care Marius Tuță, de la gazde, a reușit să înscrie de patru ori, iar Marian Filip și Mihai Bălăuță și-au trecut în cont câte o “dublă”, pentru gazde mai punctând Mihai Simoneac, reușita oaspeților, pentru 5-1, aparținând lui Adrian Pricăjan.

Patru goluri, cea mai mică diferență

Pe poziția secundă, la două puncte în spatele celor de la Jiul, dar și cu un meci în plus disputat, se află Gloria Geoagiu. Echipa din stațiunea balneo – climaterică a reușit, și ea, un scor fluviu, câștigând, pe teren propriu, cu 10-1 (5-1), în fața celor de la Minerul Uricani, penultima clasată, cu 10 puncte din 15 meciuri, într-o partidă în care Lucian Rîșniță și Flaviu Chelariu, ambii de la Geoagiu, au reușit câte un hatt-trick. Pentru gazde au mai înscris, câte o dată, Andrei Anghelina, în propria poartă, Constantin Vișan, Andrei Pojoni și rezerva Rareș Samuilă, golul de onoare al echipei vizitatoare, cu care s-a stabilt scorul la pauză, aparținând lui Gabriel Tâmpu. Cea mai mică diferență de scor, de doar patru goluri, s-a înregistrat în derby-ul rundei, în care Aurul Brad a câștigat, cu 5-1 (2-1), pe terenul vecinilor geografici și de clasament de la Șoimul Băița, pentru echipa învingătoare Octavian Filipaș reușind o “dublă”, celelalte goluri fiind înscrise de Andrei Șoit, Mihai Talpaș și rezerva Andrei Rostaș, amfitrionii reușind o efemeră egalare la unu prin Andrei Sava. În urma acestui rezultat, cele două echipe au făcut schimb de locuri în clasament, Bradul, cu 32 de puncte din 15 meciuri, urcând pe ultima treaptă a podiumului de premiere, iar Băița (30 de puncte din 16 jocuri) a coborât pe poziția a patra.

 

Un rezultat de 14-0

Pe locul al cincilea, cu 26 de puncte din 15 meciuri disputate, se menține Inter Petrila, care a trecut, acasă, cu 6-0, după două reprize simterice ca și goluri înscrise, remarcându-se Alin Bocu, cu o “dublă”, ceilalți marcatori pentru echipa din Valea Jiului fiind Adrian Câmpean, Bogdan Horvath, Vlad Tăian și Sergiu Badea, de “lanterna roșie” Victoria Călan (locul 11), echipa învinsă fiind singura care nu a reușit să adune vreun punct în cele 16 partide jucate până acum. Însă scorul etapei și al campionatului l-a realizat CSM Vulcan, care a învins, acasă, cu 14-0 (6-0), patru goluri aparținând lui Dacian Mândreci, pe antepenultima clasată, LPS Cetate II Deva (locul 9 cu 11 puncte din 16 jocuri și golaveraj – 59). Cu toate acestea, cei de la Petrila, pentru care Remus Moldovan a reușit un hatt-trick, iar Dănuț Belei, Andrei Șilip și Viorel Roșian câte o “dublă”, un gol fiind semnat de Sorin Iordache, sunt în afara play-off-ului, fiind pe șapte, cu 23 de puncte din 15 meciuri.

În week-end, ultima etapă din acest an

La sfârșitul acestei săptămâni se vor desfășura meciurile etapei a XVIII-a, ultima care se mai joacă în acest an. Runda, în care va sta LPS Cetate II Deva, programează două derby-uri, Aurul Brad – Jiul Petroșani și Retezatul Hațeg – Gloria Geoagiu, și trei partide în care echipele vizitatoare sunt favorite, fiind vorba despre jocurile Minerul Uricani – Șoimul Băița, Victoria Călan – CSM Vulcan și Dacia Orăștie – Inter Petrila. Acest din urmă joc se va disputa duminică, 15 decembrie, celelalte patru jocuri urmând a avea loc cu o zi mai devreme, ora de începere a tuturor fiind 13.00.

EXTRA 1

Jiul a câștigat derby-ul la juniori

În deschiderea meciurilor de seniori s-au disputat întâlnirile juniorilor, în derby-ul rundei Jiul Petroșani trecând, acasă, cu 4-1, de Dacia Orăștie, echipa din Vale, cu 39 de puncte, având cu trei în plus față de urmăritoarea sa. Pe trei, la un punct în spatele Orăștiei, este LPS Cetate II Deva, care a câștigat, la limită, cu 1-0, la CSM Vulcan (locul 6, cu 22 de puncte). Pe patru, cu 31 de puncte, este Retezatul Hațeg, care a stat, iar pe cinci, cu 27 de puncte, după victoria cu 6-1 de la penultima clasată Șoimul Băița (12 puncte și golaveraj -36), este Aurul Brad. Pe șapte, exact la mijlocul ierarhiei, se află Minerul Uricani (18 puncte), care a pierdut, cu 2-0, la a noua clasată, antepenultima, Gloria Geoagiu (12 puncte și golaveraj -30). Pe ultimul loc continuă să fie Victoria Călan (3 puncte), care a pierdut, cu 4-2, deplasarea de la a opta clasată, Inter Petrila (15 puncte). Etapa viitoare se va disputa tot la finele acestei săptămâni, în deschidera meciurilor de seniori din Liga 4 de fotbal Hunedoara. Ca și la seniori, meciurile Aurul Brad – Jiul Petroșani, Retezatul Hațeg – Gloria Geoagiu, Minerul Uricani – Șoimul Băița și Victoria Călan – CSM Vulcan se vor disputa sâmbătă, 14 decembrie, iar partida Dacia Orăștie – Inter Petrila se va juca în ultima zi a acestei săptămâni, toate întâlnirile urmând a începe la ora 11.00.

EXTRA 2

Meci decis la masa verde în eșalonul al cincilea

În etapa a XIII-a, ultima a turului din Liga 5 de fotbal Hunedoara, meciul Zarandul Crișcior – Victoria Dobra nu s-a disputat, echipa oaspete neajungând la terenul de joc. Într-unită în ședință, Comisia de Disciplină din cadrul Asociasției Județene de Fotbal (AJF) Hunedoara a decis ca partida să fie câștigată, la “masa verde”, cu scorul de 3-0, de către cei de la Zarandul Crișcior. În urma acestei decizii, Zarandul Crișcior rămâne pe locul al șaselea, cu 22 de puncte, la fel ca și a cincea clasată, Comunal Ilia, dar cu un golaveraj mai slab, +7 în comparație cu +10. În fruntea ierarhiei sunt Măgura Pui (30 de puncte), Retezatul Țara Hațegului (26), Agrocompany Băcia și AS Sântămăria Orlea (ambele 25, dar despărțite de golaveraj, respectiv +17 față de +11 în favoarea primeia). De partea cealaltă, Victoria Dobra va ierna pe ultimul loc, cu 6 puncte, cu două mai puține decât echipele clasate înaintea sa, Ponorul Vața (golaveraj -12) și Universitatea Petroșani (golaveraj – 22).  Pozițiile 7-10 sunt ocupate, în ordine, de Sargeția Bretea Română (17 puncte), Unirea General Berthelot (15), Aurul Certej (12) și Metalul Crișcior (9). Returul din Liga 5 de fotbal Hunedoara, sezonul 2019 – 2020, va începe în primăvara anului viitor, data exactă urmând a fi stabilită de către cei de la AJF în funcție de starea vremii.

Articol preluat de pe zhd.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.