COORDONATOR AL PRO ROMÂNIA, ÎN JUDEȚ, REVOCAT DIN FUNCȚIE, PRINTR-UN MESAJ

Marius Sanfirișca, unul dintre cei trei coordonatori ai Filialiei Județene Pro România – Hunedoara, a fost revocat din funcție, vinerea trecută. Potrivit informațiilor făcute publice chiar de acesta, schimbarea i-a fost adusă la cunoștință printr-un mesaj pe telefon, în care a primit de la „centru” documentul semnat chiar de președintele partidului, Victor Ponta. Sanfirișca este de părere că „singurul lucru care mi se poate imputa în mod real este o prietenie cu Daniel Constantin (…)”.

Foto: Marius Sanfirișca alături de Victor Ponta

Marius Sanfirișca a fost coordonator al Filialei Județene Pro România Hunedoara, de aproxiativ doi ani și jumătate. După ce a fost anunțat că este schimbat din funcție, Sanfirișca a postat pe pagina da de Facebook un mesaj, prin care își expune punctul de vedere, spunând că „în acel partid au loc doar oportuniștii, ceea ce eu nu pot fi”.

„Salutare, prieteni! Am o veste: în această seară (06 decembrie-n.red.), scurta mea carieră politică în Pro Romania s-a încheiat. Atât s-a putut! O politica altfel ? DA… Pentru că vreau să trăiesc într-o țară condusă de oameni cinstiți și competenți, fără aroganță și dispreț la adresa cetățenilor, pentru că îmi doresc lideri politici cu care să mă mândresc, în urmă cu doi ani și jumătate, am fost unul dintre acei care au făcut parte din echipa care a lucrat la ceea ce urma să devină Pro România. Astfel, la data de 29 mai 2017 a fost lansat oficial Proiectul Politic Pro România, un proiect politic în care am crezut și pentru care mi-am dedicat timpul și energia. Lansarea a reunit numeroși jurnaliști, oameni de afaceri, politicieni, lideri de marcă a politicii românești și reprezentanți ai sindicatelor și societății civile. Aflu acum că în acel partid au loc doar oportuniștii, ceea ce eu nu pot fi. Probabil, de aceea s-a vrut plecarea mea. Da, singurul lucru care mi se poate imputa în mod real este o prietenie cu Daniel Constantin, precum și o bună relație de colaborare cu Sorin Câmpeanu, Irimie Mircea, Mircea Banias , Eugen Durbaca, Cristian Cosmin, Giani Croitoru, Damian Florea Răzvan Mitu, Raluca Halatz. Sunt și voi rămâne alături de acei oameni în care cred și pe care îi respect”, a scris Marius Sanfirișca.

Foto: Marius Sanfirișca și Daniel Constantin

Sanfirișca: „Fiecare este liber să creadă în valorile lui”

Marius Sanfirișca mai spune că își va ghida viața, în continuare, după anumite principii, precum cinstea, respectul și onestitatea. „Fiecare este liber să creadă în valorile lui și în ceea ce crede că se regăsește și de aceea invit pe fiecare să facă așa cum simte, fără a se lăsa influențat de decizia celor din jur. Și pentru că eu încă mai cred în valorile mele, voi face tot ce depinde de mine pentru a duce la reușita acelor lucruri și principii după care mi-am ghidat toată viața, de până acum; cinstea, demnitatea, valorile reale, respectul și onestitatea!”, a scris pe pagina sa de Facebook, Marius Sanfirișca, atașând documentul pe care l-a primit de la „centru”.

Despre „relația” cu Rîșteiu și coordonarea partidului

Totodată, Sanfirișca a mai declarat în ultima perioadă că îl contestă pe Emil Rîșteiu, primarul orașului Simeria, care coordonează Pro România în județul Hunedoara și că nu a fost de acord cu modul în care acesta ia deciziile în interiorul partidului. Tot pe pagina sa de Facebook, acesta a mai scris: „Emil Rîșteiu este omul pe care îl bagi în casă și te jignește, le știe pe toate, câștigător la Băcia, Simeria, dar nu și la Deva. Ce înseamnă să fii trădător? Să nu accepți să te conducă un primar care și astăzi este membru PSD (Emil Rîșteiu primar la Simeria), să nu accepți încălcarea statutului de partid, să muncești doi ani și jumătate pentru o excludere transmisă pe WhatsApp fără să fi întrebat de sănătate;  Să fi numit coordonator de filială, iar la patru luni să fie numit al doilea coordonator, la o lună al treilea coordonator… și uite așa crește partidul. De fiecare dată să faci un pas în spate pentru a face loc PSD – iștilor care nu mai au loc pe listele partidul social democrat. Dacă asta se consideră trădarea… atunci ne merităm soarta”, a mai adăugat Sanfirișca.

Contactat telefonic de redactorii cotidianului Servus Hunedoara, Emil Rîșteiu a precizat că nu comentează declarațiile făcute de Marius Sanfirișca.

A declarat însă că: „Marius Sanfirișca a cerut ca acel document să îi fie transmis printr-un mesaj pe telefon”.

Articol preluat de pe servuspress.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.