BREAKING NEWS: Termocentrala Mintia a trecut testele de mediu. Cărbunele din Indonezia, salvarea unui colos energetic, aflat pe „patul de moarte”

Testele de la Termocentrala Mintia, în care a fost utilizat cărbune importat din Indonezia, cu un conţinut redus de sulf, sunt în parametrii normali în ceea ce priveşte arderea. Salvarea Termocentralei vine astfel de la cărbunele indonezian. 

„Termocentrala Mintia conformă la condițiile de mediu. Testul de ardere cu cărbune subbituminos a reușit. ICEMENERG (Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Energie – n.r.) va confirma oficial acest lucru. Să vedem cine mai susține închiderea unui bun național în «valoare» de 1285 MW”, a declarat în urmă cu puțin timp președintele Sindicatului „Solidaritatea” din Termocentrala Mintia, Cristian Iștoc.

Urmare a acestor teste reușite, sindicatele de la Termocentrala Mintia vor solicita Guvernului ca stocurile de iarnă de la Rezerva de Stat să fie asigurate cu acest sort de cărbune, importat din Indonezia. 

De asemenea, un raport al specialiştilor va fi înaintat instanţei de judecată în procesul pe care termocentrala Mintia îl are deschis cu Garda de Mediu. În acest proces, termocentrala Mintia contestă o decizie prin care Garda de Mediu solicită oprirea activităţii la producătorul de energie din cauză că nu se încadrează în normele de mediu la emisiile de sulf. Sortimentul de cărbune importat din Indonezia are un conţinut redus de sulf, ceea ce va permite încadrarea în normele europene de mediu fără să mai fie montate instalaţiile de desulfurare, extrem de costisitoare.

 

 

Articol preluat de pe ziardehunedoara.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.