„Ciuma roșie” din alte partide. Cine sunt foștii social-democrați de frunte, ascunși astăzi sub „masca” PNL, ALDE sau Pro România

Au fost în PSD, iar acum strigă „Jos, ciuma roșie!”. Este cazul mai multor primari, parlamentari, consilieri județeni ori locali sau a unor șefi de instituții. Asemenea cazuri sunt și în județul Hunedoara. Partidul din care au făcut parte, respectiv PSD, a fost bun numai cât au făcut ei parte din el. Apoi, lucrurile s-au schimbat.

Cazul senatorului Carmen Hărău, care după 12 ani de social-democrație, a trecut la liberali

12 ani din viață și-a petrecut senatoarea PNL Carmen Hărău în PSD. În anul 2012, social-democrata a plecat din partid, pentru a candida la un post de deputat. 

„Pe Carmen Hărău nu a dat-o nimeni afară din PSD. În 2012 era încă în PSD. Ne-am întâlnit la Murighiol (județul Tulcea, n.red.) pentru a stabili candidaturile în cadrul USL la alegerile parlamentare. Eu am cerut ca PSD să aibă candidați la colegiile din Hunedoara și Hațeg și am propus să cedăm PNL-ului colegiul de deputat de la Petrila. Pentru Hunedoara o aveam pregătită pe Carmen Hărău. Liderii noștri nu au fost de acord pe motiv că se punea în pericol alegerea lui Cosmin Nicula ca senator. Atunci, Moloț (Mircea Moloț, fost președinte PNL Hunedoara) a propus s-o lăsăm pe Carmen Hărău să candideze din partea PNL. Așa a ajuns Carmen Hărău mare PNL-istă! Acolo însă a învățat un alt fel de politică”, a spus Laurențiu Nistor, într-o conferință de presă, în anul 2016.

Acum, Carmen Hărău este în fruntea PNL Hunedoara, iar declarațiile împotriva PSD curg:

„O țară întreagă a salutat adoptarea moțiunii de cenzură inițiată de PNL. Din păcate, marea parte a populației a confundat demiterea celui mai slab guvern din ultimele trei decenii, cu scăparea țării de incompetența și toxicitatea PSD. Euforia trăită după demiterea Guvernului trebuie înlocuită imediat cu informarea corectă a oamenilor asupra dezastrului economic lăsat în urmă și asupra faptului că administrarea țării nu a fost curățată de PSD, partidul stat care a acaparat ca o caractiță, nu numai Guvernul, ci toate instituțiile statului român!”, spunea Carmen Hărău, imediat după demiterea Guvernului PSD.

Ilie Păducel, fostul primar social-democrat al Petrilei, „transferat” la PNL

Fost primar social-democrat al orașului Petrila, Ilie Păducel este astăzi președintele PNL Petrila. El și-a făcut transferul la liberali în anul 2016, înainte de alegerile locale. După 20 de ani de condus Petrila sub sigla cu trandafiri sau cu sprijinul PSD, Păducel a candidat pentru un nou mandat de la PNL. A pierdut în fața candidatului PSD Vasile Jurca, iar acum se pregătește pentru o nouă încercare, în 2020.

În CV-ul său, Ilie Păducel recunoaşte că a absolvit fosta Academie „Ştefan Gheorghiu” – secţia economică, iar între 1981 şi 1988 a fost secretarul comitetului de partid de la E.M. Lonea. Apoi, în CV e trecut ca „primarul oraşului Petrila”, în perioada 1988 – 1989. După Revoluţie, până-n 1996 a revenit la mină, însă în urma alegerilor locale din urmă cu 20 de ani, a redevenit primar, candidând ca independent. În 2000 a fost susţinut pentru un nou mandat de către PD, iar în 2004 a candidat din partea PSD. În 2008 a trecut din nou la PD (devenit PDL între timp), dar a fost exclus în 2013, aşa că a revenit în PSD. În 2016, PSD Hunedoara nu l-a mai validat pe Ilie Păducel drept candidat la alegerile locale, liderii acestui partid motivând prin faptul că nominalizarea sa nu respectă criteriile de integritate impuse de conducerea partidului. Ca într-un banc prost, cei care au sărit imediat să-l adopte pe Ilie Păducel au fost… liberalii, care îi criticau constant pe cei din PSD ca mimeaza integritatea.

Adrian Filip Iovănesc este primarul orașului Călan, care și el, înainte de a ajunge la PNL a fost membru PSD.

Lista celor care au sărit din barca PSD în barca altor partide poate continua cu deputatul Sorin Marica. Acesta a fost primar PSD în comuna Sălașu de Sus timp de 14 ani, din anul 2000, până în 2014.  A prins jumătate de mandat de deputat în legislatura trecută, când au fost alegeri parţiale în colegiul Haţeg – Călan – Ţinutul Pădurenilor, la care se adaugă actualul mandat de deputat pe listele PSD. În 2019, a demisionat din PSD, susținând că partidul nu îl mai reprezintă, și aruncându-se „în brațele” Pro România.

„Din păcate, PSD-ul de astăzi nu mai reprezintă interesele celor mulţi, ci este un partid confiscat de un grup restrâns de oameni care îl folosesc pentru interesele lor personale. M-am alăturat echipei PRO România, pentru că am regăsit alături de Victor Ponta, Corina Crețu sau Mihai Tudose acele valori autentice social-democrate în care cred şi dorinţa de a face bine oamenilor”, spunea Sorin Marica la plecarea din PSD. 

Tot în brațele Pro România au plecat consilierii județeni Dacian Ciodaru și Ion Hojda, aleși pe listele PSD în legislativul județean.

sursa foto: stiripesurse.ro

Articol preluat de pe ziardehunedoara.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.