4 MODURI PRACTICE PRIN CARE SĂ ADUCI STILUL RUSTIC ÎN LOCUINȚA TA


4 moduri practice prin care să aduci stilul rustic în locuința taFie că locuiești într-o cabană tradițională, fie într-o proprietate de epocă grandioasă sau într-un un echivalent modern al hambarului, viață la țară impune un anumit stil de a trăi. Interiorul casei tale trebuie, de asemenea, să fie adaptat dinamismului și mișcării constante pe care o faci în gospodărie. Indiferent dacă ai sau nu animale, pomi fructiferi, sau o grădina de îngrijit, viața în mediul rural este activă și plină de substanță, de tihna și armonie. Așadar, atât exteriorul, cât și interiorul locuinței tale trebuie să fie o combinație reușită între practicabilitate și ambianța caldă, primitoare. Stilul rustic își are rădăcinile în tradiția unei anumite culturi. În România, cel mai relevant exemplu al acestuia este casa bunicilor. Pereți albi simpli, lambriuri din lemn și ștergare groase din cânepă sunt doar câteva simboluri ce duc cu gândul la rustic. 

 

Iată, în continuare, câteva idei practice care vor conferi locuinței tale acea atmosferă caldă, rustică de “acasă”:

 

  1. Vopsește pereții în alb

 

Pereții văruiți în alb, reprezentativi pentru designul autentic românesc, nu doar că dau senzația de curat, de îngrijit, ci și lărgesc spațiul. Așadar, atât în bucătărie, cât și în camere și în băi, păstrează această nuanță deschisă și eventual decorează încăperile cu obiecte manufacturate din lemn sau țesături din cânepă. 

 

  1. Păstreaza un echilibru între lumina și umbră

 

Lumina naturală pune în valoare nuanțele calde, în timp ce umbra cade mai bine pe cele reci. Așadar, orientează-te să-ți decorezi încăperile din nordul casei în culori neutre, pământii, precum crem, bej, oranj, cărămiziu și păstrează-le pe cele reci, precum albastru, mov sau verde, pentru zona sudică. 

 

  1. Mizează pe culori și texturi naturale

 

Fie că  e vorba de mobilier, fie de draperii sau tapiserii, alege culori și texturi ce evocă un colț al naturii. Spre exemplu, poți căuta pentru sufragerie o mobilă simplă, maro, din lemn masiv, o canapea moale verde închis și câteva ulcele și vase lucrate în lut, ca obiecte decorative. Dacă vrei să reinvetezi obiectele vechi, intră pe Sofa-skin.ro și alege o husă de canapea din varietatea de materiale, imprimeuri și nuanțe disponibile. Cu puțină imaginație, această combinație te va purta în liniștea și frumusețea unui luminiș de pădure.

 

  1. Alege decorațiuni care să îmbine utilul cu esteticul

 

Specific caselor de la țară și, implicit, stilului rustic, este că obiectele îndeplinesc și funcții practice, nu doar estetice. Alege să fixezi pe pereți ștergare groase din cânepă, ulcele și farfurii din lut pictate manual, ceasuri cu cuc sau alte lucruri pe care le folosești adesea. De asemenea, dacă îți dorești un design autentic, mai bine renunță complet la decorațiuni decât să alegi imitații în locul exemplarelor veritabile.

 

În concluzie, relevant pentru stilul rustic este sentimentul de cămin, de căldură și mai puțin vizualul sau finețea detaliilor. Așadar, în linii mari, păstrează simplitatea,  urmează-ți preferințele personale și alege originalitatea lucrului făcut de mâna în detrimentul obiectelor de serie!

 

Sursă imagine: Shutterstock.com

Articol preluat de pe servuspress.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.