Asociația „Ateliere Fără Frontiere” a donat 150 de calculatoare către 10 proiecte educaționale din județul Hunedoara, într-un program dedicat scăderii ratei abandonului școlar din județ. Unitățile școlare care au primit calculatoarele donate sunt din Petrila, Petroșani, Bretea Română, Buceș, Romos și Orăștie.
Programul este intitulat „Dăm un Byte de Ajutor” și a fost implementat cu susținere financiară oferită de Telekom Romania prin competiția de proiecte Teimplici.ro, ediția 2018. Inițiativa are ca obiectiv scăderea ratei abandonului școlar în rândul copiilor care provin din medii defavorizate din județul Hunedoara, unul dintre județele cele mai afectate de părăsirea timpurie a școlii. „Sunt foarte puține școli în România echipate corespunzător din punct de vedere digital, dar și foarte puține programe de formare sau resurse digitale dedicate perfecționării cadrelor didactice. Pentru a nu rămâne în urma statelor europene, sistemul de educație din România trebuie modernizat, iar școlile dotate corespunzător pentru a face față provocărilor generate de o piață a muncii tot mai digitalizată. Ne dorim ca prin competiția Teimplici.ro să sprijinim tot mai multe inițiative prin care să facilităm accesul elevilor la tehnologie și să contribuim la pregătirea cadrelor didactice și astfel la creșterea calității și atractivității procesului de educație”, a declarat Florina Șerban, Expert Responsabilitate Corporativă, Telekom Romania.
Așadar, în cadrul programului „Ateliere Fără Frontiere” a decis să susțină cu câte 15 calculatoare recondiționate 10 proiecte educaționale propuse de Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” și Clubul Copiilor din Petrila, Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” și Școala Gimnazială „I.G. Duca” din Petroșani, Școala Gimnazială Bretea Română, Școala Gimnazială „Ion Buteanu” Buceș, Școala Gimnazială Romos și Școala Gimnazială „Dr. Aurel Vlad” din Orăștie. În plus, pe lângă cele 150 de calculatoare echipate cu soluții software, profesorii și elevii implicați în cele 10 proiecte educaționale vor avea acces la platforme de e-learning, kit-uri de educație și sensibilizare cu privire la dificultățile de învățare, dar și conturi pe platforma Junior Achievement (JA) România dedicată programelor de tipul learning by doing, adaptate specificității și categoriilor de vârstă din sistemul educațional românesc. „Calculatoarele au fost primite cu multă bucurie de copii. Aceștia s-au implicat activ de la recepționarea și așezarea în clasă, până la montarea perifericelor calculatoarelor atât de <noi> pentru ei. Cursurile pe care le-am susținut deja cu noile echipamente au fost deosebit de interesante pentru elevi, iar materia mult mai ușor de comunicat de către profesori. În concluzie, calculatoarele sunt extrem de utile actului didactic”, a declarat Ioana Borbel, coordonatorul proiectului „Conectați la viitor”, propus de Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva”, prin structura Școala Generală nr. 6 Petroșani.
googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1536585829504-0’); });
Leave a Reply